Warme woensdag

Warme Woensdag in Kerk op Zuilen

Staat bij jou de verwarming laag? Elke woensdag opent Kerk op Zuilen aan de Amsterdamsestraatweg 441-A (tegenover ingang Julianapark) haar deuren. We zijn open voor iedereen die een plek zoekt voor warmte, behoefte aan contact, bezinning, stilte, schoonheid of een studeer- of werkplek.  

Door samen in één (verwarmd) gebouw te zijn, besparen we met elkaar energie en zorgen we voor het milieu. Dat past ook bij Kerk op Zuilen als 'Groene Kerk'.


Tussen 10.00 uur en 16.00 uur is op iedere woensdag de Oranjekapel verwarmd en geopend voor iedereen. Je kunt tijdens de openingstijden op ieder moment in- en uitlopen.

Wij hebben een bovenzaal ingericht om rustig in stilte te kunnen werken (stroom, gratis WiFi en warmte zijn geregeld). Er is de gehele dag gratis koffie en thee beschikbaar. Er is een zithoek waar je rustig kunt zitten, mensen ontmoeten, een spelletje kunt spelen en opwarmen. In de hal van het gebouw is er gelegenheid een kaarsje op te steken. Om 12.00 uur is er in de kerkzaal een korte bezinning van een kwartier, voor diegene die hier behoefte aan heeft. 


Iedere woensdag serveren we na de bezinning rond 12:15 uur, gratis een kop soep met brood. Je kunt uiteraard ook je eigen lunchpakket hier opeten. Samen eten is gezelliger dan alleen.


Kerk op Zuilen vindt Gastvrijheid belangrijk. Daarom openen we onze deuren en geven we onze missie als kerk in de wijk nog meer inhoud te. Gemeenteleden zijn gastvrouw/heer/mens en ondersteunen de gasten.


Kerk op Zuilen sluit zich met dit initiatief aan bij de Warme Kamers (www.warmekamers.nl) die in het hele land geopend worden. Ook in Utrecht en de wijk Zuilen zijn mensen die een manier zoeken om de energiekosten laag te houden. Met het openstellen geven wij hier invulling aan.

Over Kerk op Zuilen

 

Kerk op Zuilen is een wijk georiënteerde gemeenschap. Op zondag is er om 10.00 uur een dienst die ook online te volgen is. We vieren regelmatig met buurtkerken diensten. Eens per maand op zondagmiddag is er het Kerk Café waar mensen samen kunnen zijn, spelletjes spelen en onder het genot van koffie en thee een gesprek kunnen hebben. In de Geuzenwijk is de Roobolkapel als buurtkapel regelmatig geopend en kan men voor diverse activiteiten (oa maaltijd, ochtendgebed, vieringen) terecht (www.roobolkapel.nl). Vele gemeenteleden zijn betrokken bij deze activiteiten.